Like

Broekpasvormen bij MONA – vind uw perfecte broek

De perfecte broek vinden kan een hele opgave zijn. Er zijn namelijk verschillende maten, pasvormen en modellen die op hun beurt per merk kunnen verschillen. Bij MONA maken wij het de klant graag gemakkelijk en vindt u broeken in twee pasvormen – gebaseerd op de figuurtypes van onze doelgroep.

Het vrouwelijk model

Het broekmodel vrouwelijk

• Normale wijdte bij de buik
• Meer ruimte bij het zitvlak en bovenbenen
Deze pasvorm herkent u aan het lila icoontje bij de productomschrijving van de broek. De naam omschrijft het model al: het vrouwelijk model laat uw curves goed naar voren komen waarmee u nog vrouwelijker oogt. Dit perfect gesneden model geeft u desondanks toch veel bewegingsvrijheid dankzij de extra ruimte bij de bovenbenen. Broeken met vrouwelijk model zijn erg geliefd onder vrouwen met normale buik, een vol zitvlak en volle bovenbenen. Deze kenmerken komen terug bij figuurtype A en H.

Het comfortabel model

Het comfortabele broekmodel

• Smal gesneden bij het zitvlak en de bovenbenen
• Extra ruimte bij de buik
Het groenblauwe icoontje bij de productomschrijving geeft aan dat het om een broek in comfortabel model gaat. Deze broeken bieden optimaal draagcomfort, vooral als u een klein buikje heeft. Er is namelijk extra ruimte bij de band aangebracht zodat de broek niet knelt. De pijpen zijn smaller dan bij het vrouwelijk model en sluiten nauw aan op slanke bovenbenen – kenmerkend voor figuurtype V.

Damesbroeken ook in korte maten

Dat iedere vrouw anders is, is een gegeven. Anders zou de wereld toch zo saai zijn als iedereen er hetzelfde eruitzag. 😉 Omdat er ook korte dames zijn, hebben onze broekspecialisten ook aan hun perfecte broeklengte gedacht.
Bent u kleiner dan 1.64 m en is de zijlengte van uw benen ongeveer 100 cm? Dan kunt u het beste voor een broek in een korte maat kiezen. Bent u langer dan 1,64 m en is de zijlengte van uw benen 106 cm? Kies dan voor een broek in een normale maat. Broeken die ook in korte maten verkrijgbaar zijn, zijn gemakkelijk aan het icoontje met een ‘K’ te herkennen.
Uw korte maat berekenen is heel simpel: u hoeft u confectiemaat alleen door 2 te delen. Heeft u normaal gesproken bijvoorbeeld maat 38? Dan is uw korte maat 38 / 2 = 19.

Weet u al welk figuurtype u heeft en welke broekpasvorm het beste bij u past? Dan is het zoeken naar de perfecte broek bij MONA appeltje-eitje. Neem gauw een kijkje in onze webshop en shop voor uw perfecte broek!

Onze aanbevelingen