2

Modieuze manieren om een sjaal te knopen

Een knoop hier, een knoop daar… Al jaren spelen sjaals een grote rol in de modewereld. Het is simpelweg fascinerend hoeveel manieren er zijn om een sjaals te dragen.  Bovendien zijn sjaals er in talloze modellen, kleuren en maten – zo zit er altijd eentje bij voor elke outfit, gelegenheid en seizoen. Al jaren zijn sjaals een modieuze accessoire in de modewereld. Met een trendy sjaal geeft u uw outfit een upgrade. Gaat u voorkeur uit naar sjaals met accentkleuren, ton-sur-ton of liever een leuk, opvallend patroon of motief?

Welke knooptechniek past het beste bij u?

Voordat wij ons gaan verdiepen in de verschillende manieren om een sjaal te knopen, is het belangrijk om erachter te komen welke sjaal het beste bij u past. Qua kleur moet de sjaal bij uw huidskleur passen. Daarnaast is het materiaal ook belangrijk: warme dikke sjaals zijn voor de winter, en dunne sjaals voor de zomer.

Lees hieronder meer over de verschillende manieren om een sjaal te knopen. 

Driehoek met knoop voor

Deze eenvoudige manier is speciaal voor kleine sjaals. Vouw de sjaal in een driehoek en leg hem om uw hals met de punt voor. De hoeken bindt u aan de voorkant vast met een mooie kleine knoop. Op deze manier wordt de nadruk op uw bovenlichaam gelegd. Hoe losser de sjaal om uw hals valt, des te meer u een ronder gezicht creëert. Deze variant zorgt voor een prachtige uitstraling bij vrouwen met een lange gezichtsvorm. 

sjaal-knopen-met-knoop

Driehoek met dubbele knopen voor

Heeft u een vierkante sjaal gekocht? Bij vierkante sjaals raden wij u aan om de sjaal met twee knopen voor uit te proberen. Vouw de sjaal vanuit het midden in een driehoek. Vouw het lange stuk een paar keer zodat de driehoek de juiste lengte krijgt. Leg de sjaal om uw nek met de punt voor en met de uiteinden aan beide kanten. Leg een knoop in beide uiteinden. Op deze manier laat u uw boezem wat groter lijken. Bovendien wordt uw buik gecamoufleerd door de sjaal.

dames-sjaal-knopen-met-twee-knopen-voor

Driehoek met knoop opzij

Deze asymmetrische techniek is de perfecte variant voor vrouwen met een lange hals. Vouw de sjaal in een rechthoek en zorg er vervolgens voor dat aan een uiteinde een driehoek wordt gevormd. U krijgt dan sjaal met een lang uiteinde en een kort uiteinde met driehoek. Wikkel de lange uiteinde om uw nek en knoop het tenslotte vast aan het korte uiteinde. Hierdoor wordt de driehoek nonchalant op uw decolleté gelegd. Voor deze manier zijn sjaals in donkere kleuren of met motief een goede keus – deze zorgen er namelijk voor dat de nadruk niet op uw hals wordt gelegd.

Sjaal-knopen-dubbele-knoop

Driehoek met omwikkelde knoop

Een korte hals heeft minder nadruk nodig en een bindtechniek die hem optisch juist langer laat lijken. Daarvoor begint deze manier met het vouwen van een driehoek die u vervolgens oprolt. Wikkel de sjaal een keer uw hals en zorg ervoor dat beide uiteinden ongeveer even lang zijn. Leg daarna een dubbele knoop en laat beide uiteinden nonchalant over uw borst hangen. Deze bindtechniek komt goed tot zijn recht bij een blouse of een shirt met V-hals.

sjaal-knopen-hoe-knoop-ik-een-sjaal

Zo ziet u: een sjaal kan op verschillende manieren dragen om uw modieuze look helemaal compleet te maken. » Shop uw favoriete sjaal in onze webshop en laat u inspireren door onze » styleguide met knooptechnieken.

Onze aanbevelingen