1

2 looks, 1 stad: geniet in stijl van Parijs

Parijs, de stad van de liefde en de haute couture! Als geen andere stad trekt de Franse hoofdstad al heel lang zowel romantici als modeliefhebbers aan. In Montmartre, de Marais en in het Quartier Latin zijn er tal van cafés, bars, musea en galerieën die erom vragen ontdekt te worden. Natuurlijk zijn ook een bezoek aan het Louvre, de Sacré Coeur en de Eifeltoren meer dan de moeite waard. Om u prettig te voelen tussen alle elegant geklede Parisiennes die op onder meer de Champs-Élysées flaneren, hebben we twee outfits voor u samengesteld waarmee u zich moeiteloos kunt meten met de Françaises.  In deze outfits geniet u zowel overdag als ’s avonds stijlvol van de bruisende metropool.

Bonjour! Mustsees in de stad van de liefde

Na een typisch Frans ontbijtje bestaande uit een croissant en een café au lait, is het leuk om te voet de stad in te gaan. De brede avenues en het doolhof van kleine straatjes en steegjes zijn allebei op hun eigen manier leuk om al wandelend te ontdekken. De ideale outfit om dit in te doen is zowel  elegant als casual. Hij moet dus geschikt zijn voor een aangename wandeling over het voormalige spoor van de Promenade Pantée of maar ook om op uw gemak door de oude Passages van Parijs te slenteren. Als u behoefte heeft aan een rustmomentje is de Marché des Enfants Rouges een aanrader. Op de oudste markt van de stad vindt u tal van gezellige cafeetjes en kleine boutiques. Hier kunt u genieten van overheerlijke spijs en drank en vindt u vast en zeker een leuk souvenir!

L‘ Amour: de ultieme sightseeinglook

Onze casual outfit voor overdag valt op door de contrastrijke kleurencombinatie van vurig rood met geheimzinnig zwart. De hoogwaardige broek in moderne leerlook en comfortabele, platte loafers  doen het zowel op zonnige als minder mooie dagen heel goed. De prettig lichte trui met modern ruitdessin draagt heerlijk en ziet er bovendien trendy en stijlvol uit. Gaat u ook nog de Eifeltoren op? Koop vooraf al een kaartje, dat scheelt u veel wachttijd in de lange rij voor de bekende toren. De zwarte cape is ideaal om op grote hoogte behaaglijk van het betoverende uitzicht  over de stand van de liefde te genieten.

Petite astuce: tips voor een avond in de stad van de liefde

Niet alleen overdag is het leuk om Parijs van bovenaf te bewonderen. De dakterrassen van de Galeries Lafayette en de Grande Arche in La Défense bieden bezoekers  ’s avonds een spectaculair uitzicht over de stad. Een boottocht over de Seine is ’s avonds al even zeer de moeite waard omdat u de talloze bezienswaardigheden kunt bewonderen terwijl ze schitterend verlicht worden.  Hoogtepunt qua romantiek vormt de Pont Marie; verliefde stelletjes kussen elkaar naar goed gebruik onder deze brug. In culinair opzicht valt er in Parijs uiteraard ook bijzonder veel te genieten. De meeste restaurants stromen pas later op de avond vol. Voor een bezoek aan één van de eetgelegenheden in Rue Mouffetard, een van de oudste straten van Parijs, kunt zich desgewenst wat chiquer kleden.

Rood_vrouwenpak_broek_blazer_zwarte_top_kantOh là là: chic het Parijse nachtleven in

Een elegant broekpak in helder rood zorgt zeker voor veel bewonderende blikken – zeker als u dit combineert met zwarte accessoires, die zorgen voor een mooi contrast met de opvallende trendkleur. Fraaie » pumps en een opvallende » clutch met trendy metallic accenten vormen een goede keus en combineren perfect met de blazer met kant. In deze outfit slaat u gegarandeerd een goed figuur in bars en restaurants waar dan ook in Parijs.

Of u nu een hele dag cultuur opsnuift in het Louvre of in het Café Flore uitgebreid geniet van café au lait – Parijs is voor iedereen een heerlijke stad. Wat vindt u? Wij hopen dat we u hebben kunnen inspireren en wensen u alvast veel plezier bij uw volgen de bezoek aan de Lichtstad.

Onze aanbevelingen