Like

Mona’s expert badmodetips

Nieuwe kleding kopen is voor de meeste vrouwen bepaald geen straf. Uitgebreid winkelen of online de nieuwste trends bekijken en vervolgens een keuze maken doen we maar wat graag. Voor sommige dames is het zelfs een van hun favoriete vrijetijdsbestedingen! Hoe anders is dit als het om badmode gaat. Dit vinden de meesten van ons allesbehalve een genoegen. We voelen ons vaak wat onzeker in badkleding omdat we ons dan letterlijk meer blootgeven en we zelden helemaal tevreden zijn over ons figuur. U hoeft echter beslist geen model te zijn om u zelfverzekerd te voelen in badkleding. De kunst is om badkleding te kiezen die uw figuur flatteert. Een goed badpak of goede bikini legt het accent op de juiste plaats en verhult zaken waar u minder tevreden over bent. Met de handige pasvormtips van MONA lukt dit zeker! Kijkt u met ons mee?

Als u vindt dat uw buste aan de kleine kant is

Dan wilt een bovenstuk of bovendeel van badpak die uw buste optisch vergroot. Dit bereikt u bijvoorbeeld door te kiezen voor een bovenstuk of bovendeel met plooitjes of ruches. Deze zijn helemaal van nu en laten uw buste op subtiele wijze direct wat groter lijken. Dit » zwarte badpak van Maritim is hier een mooi voorbeeld van. Als u de voorkeur geeft aan een bikini, dan is deze » bikini van Opera heel geschikt. U vergroot uw buste daadwerkelijk als u kiest voor een badpak met softcups in het bovendeel. Hiermee kunt u uw cupmaat tot wel een maat groter laten lijken. De softcups van dit » badpak zijn uitneembaar, wat het wassen en laten drogen vergemakkelijkt. In zijn algemeenheid doet u er goed aan om te kiezen voor een opvallend bovendeel; denk aan felle kleuren en/of bijzondere dessins.

infografik_kleine_buste

Als u uw buste wat kleiner wilt laten lijken

Voor u geldt dat u minder aandacht op uw buste wilt vestigen terwijl comfort voor u des te belangrijker is. U heeft een bovendeel of bovenstuk nodig dat voldoende steun en comfort biedt. Kies daarom voor modellen met brede, liefst verstelbare bandjes en bij voorkeur voor een band onder de buste. Let ook op de belijning van het bovendeel – een slim gesneden model zorgt er direct voor dat uw borsten kleiner lijken. Vermijd bovenstukjes met een groot of druk patroon. Kies voor een model badpak of bikini dat zo ontworpen is dat het accent meer op uw taille of heupen wordt gelegd. Dit » badpak met shaping effect doet wonderen voor uw figuur. Ook dit » model met slim geplaatste dessins is een zeer comfortabel model dat verkrijgbaar is tot en met cupmaat F.

infografik_volle_buste

Als u een buikje wilt camoufleren

Dan kiest u het beste voor een badpak of een tankini die uw buik bedekken. Als u een model uitzoekt met strategisch geplaatste plooitjes of kleine ruches valt een buikje direct minder op. Mona heeft bovendien veel badpakken met een corrigerende voering aan de voorzijde. Deze voering zorgt ervoor dat uw buikje merkbaar minder zichtbaar wordt en uw silhouet verbetert. Bij dit badpak van Sunmarin valt de diagonale belijning op. Deze maakt u langer en slanker. Ook in dit » model voelt u zich stijlvol en zelfverzekerd dankzij de corrigerende voering voor. Let er bij de keuze van uw badpak op dat dit bij voorkeur een opvallend dessin heeft; ook dit zorgt er namelijk ook voor dat een aanwezig buikje minder opvalt.

infografik_rond_buikje

Als u uw heupen wat breed vindt

Inmiddels begrijpt u hoe het werkt: leid in dit geval de aandacht dus af van uw heupen en leg het accent op een ander deel van uw figuur. Kies bij een bikini voor een eenvoudig effen model broekje en voor een opvallend bovenstuk. Als u liever een badpak draagt, dan werkt een badpak in rokjesmodel voor uw figuur werkt flatterend. Het rokje bedekt uw heupen op het breedste gedeelte waardoor uw figuur op een slimme manier verbetert. Gaat u een wandeling langs de zee maken of wilt genieten van een drankje op de boulevard, dan kan een pareo of leuk strandjurkje uitkomst bieden. Bij Mona vindt u een uitgebreide collectie » strandjurken in uiteenlopende stijlen.

infografik_brede_heupen

Onderhoud van uw badkleding

Natuurlijk wilt u graag dat uw nieuwe bikini of badpak er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien. Spoel uw badkleding na het dragen daarom steeds zo snel mogelijk uit zodat zeewater, chloor en zonnebrandmiddelen niet op uw badgoed in kunnen werken. Pas ook op met ruwe oppervlakken – die kunnen de stof van uw badpak of bikini beschadigen. Gebruik bij voorkeur een badlaken om op te zitten of liggen.

Wij wensen u een stralende zomer toe!