1

Warm en zacht imitatiebont: wij zijn er dol op

Jas uit imitatiebontImitatiebont oftewel Fake Fur is hot! Dit heeft niet in de laatste plaats te maken met de huidige tijdgeest. Droegen onze (over)grootouders nog een jas van echt bont, dit is tegenwoordig echt ondenkbaar. Dierenwelzijn is immers een thema dat voor meer en meer mensen uiterst belangrijk is. Imitatiebont is dus het gevolg van een logische ontwikkeling. Een ontwikkeling die ook in technisch opzicht niet stil heeft gestaan. Het imitatiebont dat nu gebruikt wordt is van zeer hoge kwaliteit en bijna niet van echt te onderscheiden.

Ster zonder allures

Zijn er dan helemaal geen nadelen te bedenken wat betreft fake fur? Bijvoorbeeld dat het uitsluitend professioneel gereinigd mag worden? Gelukkig niet! Imitatiebont is heel makkelijk te onderhouden. U wast een jas van imitatiebont gewoon met een wolwasmiddel op het fijne was programma van uw wasmachine. Eventueel kunt u de jas bij wijze van extra bescherming in een kussensloop doen en de jas na het wassen voorzichtig uitborstelen. Als uw jas droog is zal hij er weer als nieuw uitzien! Wanneer uw jas door toedoen van een onverwachte regenbui flink nat is geworden, handelt u op dezelfde manier.

Mantel uit imitatiebontDe perfecte fake fur jassen van het seizoen

Ook de afgelopen winter zagen we al wat imitatiebontjassen, maar deze winter zijn ze echt niet meer weg te denken uit het modebeeld. Dit komt mede omdat niet alleen de modellen maar ook de kleuren dit jaar zeer veelzijdig zijn. Alle kleuren van de regenboog zijn deze winter mogelijk. Van petrol tot marineblauw tot zachtroze tinten, alles zien we voorbijkomen. Er zelfs modellen die voorzien zijn van glinsterende pailletten. Als u dit wat te veel van het goede vindt, kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor een panter- of zebraprint. Houdt u meer een klassiek-elegante stijl, dan hebben meer natuurlijke looks waarschijnlijk uw voorkeur in bijvoorbeeld zwart- en bruintinten. En is een complete jas van imitatiebont toch nog wat te veel van het goede voor u? Dan zijn er ook jassen met alleen een prachtige kraag van fake fur of jassen en zelfs truien met een bontrand aan de mouwen.

Een jas van imitatiebont komt het best tot zijn recht als u de rest van uw outfit eenvoudig houdt. Gaat u voor een casual look? Draag er dan een goed zittende jeans, in combinatie met sportieve schoenen bij. Zo ontstaat een fraai contrast. Als u een wat meer geklede outfit wilt samenstellen, kunt u bijvoorbeeld een mooie jurk onder uw fake fur jas dragen.

 

U ziet het: een imitatiebontjas is geschikt voor vele gelegenheden en kan op veel verschillende manieren gecombineerd worden. Probeer u het maar uit! Met de feestdagen in het vooruitzicht kan een beetje extra glamour in uw kleding sowieso geen kwaad. Een jas van imitatiebont leent zich daar uitstekend voor!

Onze aanbevelingen