Like

Zomerse stoffen voor zomerse dagen: met deze stoffen blijft u koel

Met temperaturen tegen de 30 graden aan is het volop zomer in Nederland! Dat betekent tijd voor ijsjes, verfrissende drankjes én luchtige kleding. Vooral het laatste is essentieel om deze ontzettend warme dagen door te komen. MONA geeft u tips over welke stoffen u dan het beste kunt dragen.

Katoen

Katoenen stof

Katoen is een van de meest gedragen kledingstoffen voor de zomer. Waarom? Katoen voelt koel aan op de huid en neemt snel vocht op. Echter schuilt er wel een klein nadeel achter deze verkoelende kledingstof: bij heel erg warm weer of tijdens het sporten kan katoen erg vochtig worden waardoor men sneller gaat transpireren en plakken.

Linnen

Linnenstof

Wist u dat linnen van de vlasplant wordt gemaakt? Net zoals katoen is linnen een natuurlijk product. Het is dé klassieker onder zomerstoffen. In principe heeft linnen dezelfde eigenschappen dan katoen, maar is het nog sterker en kreukt het sneller. Op hete zomerdagen is linnen een uitstekende keus voor uw zomerse outfit. Linnen ademt goed, droogt snel op en houdt bovendien ook geen vocht vast.

Wol

Zomers wol

Wol komt vast niet als eerst in u op wanneer u aan zomerse stoffen denkt. Maar wol kan prima een zomerse stof zijn. Wol ademt goed, droogt snel op en weegt een stuk minder. Dat is natuurlijk heel fijn op warmere dagen zodat u maar weinig gewicht meedraagt. Hoe minder textiel u op uw huid draagt, hoe minder moeite uw lichaam moet doen om koel te blijven.

Zijde

Zijde

Zijde kan ook een zomerstof zijn, maar is niet voor iedereen weggelegd. Niet kan zijde ontzettend prijzig zijn waardoor de stof niet voor elke portemonnee geschikt is, maar mensen die veel transpireren kunnen zijde maar beter vermijden. Zijde houdt namelijk gemakkelijk vocht vast. Weet u van uzelf dat u niet zo snel transpireert? Dan voelt zijde aangenaam aan: losjes, soepel en fris.

Deze stoffen kunt u beter vermijden met warm weer

Synthetische stoffen

Syntetische stoffen

Heeft u kleding van synthetische stoffen als viscose, polyester, nylon of fleece? Deze kleding kunt u beter terug in uw kledingkast hangen. Van deze stoffen gaat u namelijk sneller transpireren. Ze zijn niet alleen niet-luchtdoorlatend, ze voelen ook benauwd aan wanneer de temperatuur de 30 graden aantikt. Uiteraard kunt u wel voor kleding waarvan synthetische stoffen gemengd zijn met natuurlijke stoffen.

Ondanks het prachtige weer, kan het wel eens té warm worden. Wij hopen dat u met onze tips voor zomerse stoffen toch koel kunt blijven. 🙂 Wij wensen u een fijne zomer toe!