Like

Beleef langer plezier van uw kleding met deze onderhoudstips!

Bij duurzame mode hoort niet alleen bewust shoppen, maar ook uw kleding goed onderhouden zodat ze langer meegaan. Niet alleen scheelt dat voor uw portemonnee, u beleeft ook langer plezier van uw leuke kleding! MONA geeft u in deze blog een aantal onderhoudstips.

Houd u aan de wasvoorschriften

De symbolen op de etiketten die u aan de binnenkant van uw kleding vindt zijn erg belangrijk voor de kwaliteit en levensduur van uw kleding. Door simpelweg op de aangegeven manier te wassen, behoudt de kleding zijn kwaliteit. Staat er op het etiket 30°? Was het kledingstuk dan alleen op deze temperatuur. Hetzelfde geldt voor een etiket waarop 40° staat.
Nog een andere kleine tip: sluit haakjes, knopen en ritssluitingen om schade te voorkomen. Bovendien helpt het ook om kleding binnenstebuiten te wassen zodat de buitenkant mooi blijft.

Weg met vlekken

Vieze was

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms kunnen vlekken plots toch op uw kleding komen. Des te belangrijker om te weten hoe u bepaalde vlekken uit uw kleding krijgt zodat er toch weer zo mooi uitzien als toen u ze kocht. En bovendien zijn huismiddeltjes goedkoper dan de stomerij.

• Vetvlekken – doe een scheutje afwasmiddel rechtstreeks op de vlek en wrijf het goed in. Was het daarna af met lauw water. Doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
• Rode wijnvlekken – spoel de vlek direct af met koud water en doe het daarna in de wasmachine. U kunt de vlek ook met droogshampoo inspuiten en laten inweken. Zodra de vlek is opgedroogd kunt u de vlek eenvoudig eraf borstelen.
• Inkt- of bloedvlekken – neem een scheutje melk en dep het met een doekje op de vlek. Doe dit een aantal keer en laat het intrekken. Doe het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
• Transpiratievlekken – smeer de vlek in met vloeibaar wasmiddel en laat het een half uur intrekken. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine. Wanneer u ook nare geurtjes ruikt, kunt u de vlek ook met citroensap of azijn besprenkelen.
Zoals u al leest, kunnen huismiddeltjes ook al wonderen doen. Met ossengalzeep kunt u de meeste vlekken ook ongedaan maken.

Uw kleding duurzaam onderhouden

Schone was

Misschien herkent u het ook: dat u uw kleding na een dag dragen in de wasmachine gooit terwijl de kleding nog fris ruikt, maar alleen een beetje gekreukt is. Met een stoomapparaat reinigt u binnen een handomdraai het kledingstuk zonder het te wassen. Bovendien haalt het apparaat ook snel de geurtjes eruit en voelt het kledingstuk weer comfortabel en fris aan.
Uw kleding gaat niet alleen langer mee, u bent bovendien ook duurzaam bezig omdat u minder vaak een wasje hoeft te draaien. Investeert u liever niet in een stoomapparaat? Hang het kledingstuk in de badkamer op. Houdt de badkamerdeur dicht als u een douche neemt. Op deze manier creëert u een soort eigen stoomcabine. Wordt er binnenkort mooi weer voorspeld? Dan is het ook een goed idee om uw kleding in de buitenlucht te laten drogen.

Wij hopen dat onze onderhoudstips u een handje verder kunnen helpen. Zo beleeft u nog langer plezier van dat ene leuke shirtje of mooie truitje!