Like

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties

De zomer ligt inmiddels achter ons. Voorbij zijn de lange, zonovergoten dagen waarop het tot ’s avonds laat aangenaam warm beleef. Vooral aan het einde van de dag en ‘s morgens vroeg is het al weer een stuk koeler en we brengen dan ook weer meer tijd in huis door. Dat zorgt er ook voor dat we zin krijgen om het binnen extra gezellig te maken.

De herfst is het ideale seizoen om uw interieur sfeervol aan te kleden met natuurlijke decoraties. En wat zo fijn is: u hoeft echt niet heel creatief te zijn om toch smaakvolle decoraties te maken. Veel te kosten hoeft het ook niet, want de natuur biedt in de herfst volop vruchten, noten en bladeren waarmee u aan de slag kunt. De leukste, makkelijk te maken ideeën hebben wij alvast voor u verzameld.  Wat gaat u maken?

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties: Een bladerenboeket, kastanjes en oranje lampionnetjes.

Een bladerenboeket, kastanjes en oranje lampionnetjes

Voor decoreren geldt dat u het mooiste effect bereikt als u groepjes maakt. En we zeiden het al, het hoeft beslist niet ingewikkeld te zijn. Verzamel mooie herfstbladeren in verschillende kleuren en maak hiervan een speels boeket. U kunt ook kiezen voor bladeren in één tint met verschillende bladvormen. Vul dan een mooie schaal met een kastanjes en voeg wat  lampionbloemen toe, of leg er een tak met bessen naast. Zo maakt u van een gewoon tafeltje in uw hal of woonkamer een sfeervol herfstplaatje.

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties: Boomstamdecoraties.

Boomstamdecoraties

Houdt u van robuust en een beetje stoer? Dan zult u vast enthousiast worden over deze decoraties met schijven boomstam. Boomstamschijven vindt u bij bloemisten en tuincentra. Ze vormen een stoere basis voor zoals hier een verzameling kaarsen. Wat de kaarsen betreft kunt u eindeloos variëren. Kies voor één tint of combineer kaarsen in warme herfsttinten als oker, oranje of bruin. Leg voor een speels effect wat dennenappels of kleine appeltjes tussen de kaarsen. Voilà, een decoratie die overdag maar zeker  ’s avonds als de kaarsen branden voor veel sfeer zorgt!

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties: Pompoenen.

Pompoenen

Op zoek naar een supersnelle en eenvoudige sfeermaker? Ga dan voor pompoenen. Koop een paar bij elkaar passende exemplaren en groepeer ze op een tafel, kast of vensterbank. Laat groepjes pompoenen op een paar plaatsen terugkomen, dan ademt uw hele woonkamer, keuken of hal een gezellige herfstsfeer. Ook buiten op uw tuin- of balkontafel kunt u een mooi stilleven met pompoenen maken. Als er nachtvorst voorspelt wordt, doet u er wel goed aan de pompoenen naar binnen te halen. Eenmaal bevroren pompoenen blijven niet lang mooi.

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties: Kaarslicht.

Kaarslicht voor een warme gloed

Nu het weer vroeger op de avond donker wordt, zijn een paar extra lichtjes altijd zeer  welkom. Kaarsen staan zonder twijfel met stip op de eerste plaats als het gaat om sfeervol licht. De herfst vraagt natuurlijk om kaarsen  in warme tinten als okergeel, oranje, rood of bruin. Deze kleuren laten zich perfect combineren met kleine appeltjes, noten en bladeren. Zet een paar kaarsen bij elkaar in windlichten of glazen vazen. Het glas zorgt voor een extra mooie verspreiding van het licht en u kunt de ruimte onderin het glas naar wens vullen met bijvoorbeeld noten, kastanjes of kleine (dennen)appeltjes.

Haal de herfst in huis met sfeervolle herfstdecoraties: Tafeldecoraties.

Tafeldecoraties

Houdt u ervan om met vrienden of familie gezellig samen te eten? Dan vindt u vast ook leuk om de tafel mooi te dekken en te versieren. Een groot stuk midden op tafel is een heel klassieke manier om uw tafel stijlvol aan te kleden. Gebruik een dienblad of grote schaal als basis en vul naar die wens met niet te grote pompoenen, dennenappels, herfstblad en zet er kaarsen – in glas-  tussen. Let er bij het samenstellen wel op dat het stuk niet te hoog wordt. Het praat immers wat lastig als uw tafelpartner aan de andere kant van de tafel schuil gaat achter het tafelstuk. Bij ieder bord kunt u een kleine herfstversiering leggen in dezelfde tinten als het tafelstuk. Verdeel tenslotte nog een paar mooie herfstbladeren losjes over uw tafel en uw herfstdiner kan beginnen!

We hopen dat bovenstaande ideeën u inspireren om uw huis met natuurlijke materialen sfeervol aan te kleden. We wensen u een gezellige herfst toe!