Like

Tips voor ontspannende en onvergetelijke kerstdagen

De feestdagen zijn ontzettend gezellig maar brengen ook hectiek met zich mee. Cadeaus kopen, kerstdiner organiseren, de perfecte kerstoutfit vinden, uw eigen verlanglijst aanvullen… er lijkt geen einde te komen aan uw to-do lijst voor december! Het magische woord van de feestmaand is “plannen”. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar vaak vergist men zich er nog wel in hoe een goede planning veel zorgen en stress weg kan nemen. Wij hebben een paar tips op een rijtje gezet om u op weg te helpen naar relaxte en onvergetelijke kerstdagen!

1. Wees op tijd met shoppen voor kerstcadeaus
Begin op tijd met het verzamelen van cadeaus. Dit klinkt als een open deur intrappen, maar vroeg beginnen met shoppen bespaart u veel tijd en last-minute spanning. Vooral wanneer u graag online shopt voor kerstcadeaus is het handig om vroeg te bestellen zodat u zeker weet dat u de artikelen op tijd binnen krijgt. Gaat u nog graag de stad in om voor cadeaus te shoppen? Vermijd dan de zaterdagen en zondagen en neem bijvoorbeeld een dagje vrij om uw kerstinkopen te doen.

Mooi ingepakte cadeaus

2. Plan het kerstdiner
Hetzelfde geldt voor het organiseren van een kerstdiner. Bent u dit jaar de gastvrouw? Begin vroeg met het zoeken naar heerlijke kerstrecepten. Magazines van supermarkten, Pinterest of andere social media kanalen bieden boordevol kerstinspiratie. Op deze manier heeft u altijd voldoende keus en genoeg opties voor een alternatief als u bijvoorbeeld tijd te kort komt. Blader vooral ook door reclamefolders – op sommige producten kunt u geld besparen wanneer ze ergens in de aanbieding zijn.
Betrek ook anderen bij de voorbereidingen voor het kerstdiner. U zult al snel merken dat anderen net zo enthousiast zijn als u hen vraagt om een handje te helpen. Als u voor het hoofdgerecht zorgt, laat een ander dan het toetje klaarmaken.

Een mooi gedekte tafel

3. Ga voor een complete kerstoutfit
Ook als u uw complete kerstoutfit op tijd heeft samengesteld vallen de helft van uw zorgen al weg. U hoeft natuurlijk niet iets nieuws te zoeken, maar de perfecte outfit is wel iets om over na te denken. U wilt er tijdens de feestdagen immers tiptop uitzien. Wordt het dit jaar een comfortabele kersttrui of een elegante jurk?

4. Gezelligheid voorop

De kerstdagen draaien om samen zijn met familie en/of vrienden. Een mooi versierde kerstboom, leuke cadeaus en een heerlijk kerstdiner horen eigenlijk allemaal op de tweede plek. Zorg er daarom voor dat dit kerstdagen worden die iedereen zich jarenlang nog zal herinneren. Maak foto’s, doe een bordspel of een ander gezelschapsspel of kijk samen een klassieke kerstfilm. Het moment zelf is tijdelijk, maar de herinneringen blijven. Geniet dus samen van de kerstdagen!

Gezellige woning in kerstsfeer

Met deze handige tips worden het onvergetelijke kerstdagen. Wij kunnen al niet meer wachten tot alle gezelligheid! U ook niet? Het MONA team wenst u alvast prettige feestdagen toe!